ČUDA

Čuda se dešavaju kada veruješ u Čuda.
Zivela sam prosečnim zivotom gastarbajtera, posao-kuća-deca. Kada više nisam mogla dalje tako krenula sam nekim drugim putem, putem ka sebi. Čula sam od Ane Bučević o dešavanju Čuda ako u njih veruješ i krenula sam u testiranje.
Prvo je za mene to bila igra a vremenom su se dešavala velika čuda u mom zivotu. Napisaću baš ta velika Čuda.
Dva takva čuda vezana su za mog unuka Nicholasa:
Prvo je bilo kada je njegovo maleno srce zastalo na trenutak, kada mi je ćerka javila ja sam se okrenula ikoni Svete Petke i zamolila da sve bude u najboljem redu. Nicholas je bez posledica od takvog dešavanja iako su doktori govorili suprotno.
Drugo je bilo kada je trebao da izadje iz bolnice a monitor nije stizao, mada sam ja verovala da to njemu ne sluzi. Bio je moj red da sa njim budem u bolnicu da se malo deca odmore, bio je utorak ja sam mu pevušila da će taj dan on sa bakom da izadje. Da i desilo se čudo, dali su monitor da istog dana izadje iako nikad nisu davali iz bolnice da izadje…

… Mali je izašao iz bolnice istog dana a deca su mi bila i više nego zahvalna. Kao što sam predhodno napisala, monitor je bio radi sigurnosti mada sam ja osećala drugačije.
Sledeće tako veliko čudo dogodilo se 2018 godine. Moja ćerka je dozivela kliničku smrt, lekari su se borili za njen zivot a ja sam plakala i molila da sve bude dobro. Moje srce je osetilo da se nešto čudno dešava u ambulanti za hitne slučajeve. Uspeli su da je vrate u zivot, samo malo kasnije da smo stigli ne mogu ni da zamislim… Srećom kući je bio naš Deki i brzo smo reagovali…
Ćerku su prebacili u Vicunzu na odeljenju za intenzivnu negu. Mene je nešto vuklo da dovodim njene drugove i drugarice, svaki put drugi zbog broja koji je mogao da udje kod nje u sobi. Čitala sam 9 dana molitve “Sveta Terezi” i javile su mi se više od jedne ruze. Znak da će biti dobro. Bila je u komi 13 dana. Dan pre nego što se probudila, primario mi je rekao da bi trebalo da joj ugrade neki aparat da moze da diše. Zamolila sam ga za samo još jedan dan, tog dana je trebao da dodje najbolji drug moje ćerke. Pristao je kada je video moju jaku veru. Nije bilo lako ali briga i negativno razmišljanje ništa mi nebi pomogli. Kada je Ale ušao u sobu, desilo se ćudo, moja ćerka je pustila suzu, osetila je njegovo prisustvo.
Sutra dan je došla najbolja drugarica moje ćerke, nije mi zamerila što joj nisam javila. Tada me je ispred doktorske kancelarije snazno zagrlila. A baš sam dan pre pozelela tako snazan zagrljaj, nisam ga dobila od mojih drugarica već od drugarice od moje ćerke. Stvarno je okruzena ljubavlju i paznjom. Pojavio se doktor, odmah nam je rekao sjajnu vest, moja se ćerka probudila. Reči primaria ću pamtiti dugo, rekao je “imali ste pravo, to što smo juče pričali kao da i nismo ništa rekli”. Eto još par velikih Čuda.

Doktori su prognozirali da će mojoj ćerki trebati dosta vremena da se vrati u svest, molitve su učinile suprotno. Ona se jako brzo vratila u sebe. Išla je na dijalizu, tada je radila vensku dijalizu. Primario ju je pitao dali zeli to da nastavi ili da joj ugrade katetar za peritonijalnu dijalizu. Odlučila se za peritonijalnu, bile su dve opcije, da radi ručno ili da je stave na mašinu.
Bez razmišljanja se odlučila za mašinu. Tu se dogodilo novo čudo.
Započela je ručno dok joj nisu objasnili kako sve ide i dok se čekala mašina. Ona u svojoj glavi nije videla opciju ručnog pa su je posle dve nedelje stavili na mašinu, išle smo u bolnicu svaki dan dok nije njena stigla. Jedno drugo čudo koje se desilo u našoj porodici, desilo se sa mladjom unukicom. Od visoke temperature pala je u fras, svašta su govorili i da će se ponovo pojaviti. Molitva tu opciju nije videla. Bog ti izlazi u susret ako ti njemu predaš sve u ruke. To je jaka vera i molitva čistog srca…

Kada sam naučila povlačenje energije kroz Access Bars, čuda su se počela dešavati mnogima. Mnogi su imali isceljenje, neki su izašli iz poroka. Pisali su mi kako su im se dešavala čuda, zahvaljivali su se što sam pomogla. Jedno meni veliko a drago čudo desilo se kada je 2020 godine teta pala i slomila kuk, baš na moj rodjendan. Povukla sam par puta energiju i ona je operisana od sjajnog lekara, operacija je uspela, brzo se oporavljala. Mesto u banji je jako brzo dobila. Poslozile su se sve kockice. Divan osećaj odraditi nešto što donosi čudo u zivot.
Na kraju priče o čudima, ispričaću priču o Malini opet. Krajem 2021 pala je opet u situaciju izmedju zivota i smrti, situacija nije bila sjajna.
Samo molitva otvorenog srca i Vera u Boga i u Čuda dovelo je do toga da se Malina oporavila.
Lekari mnogo toga nisu razumeli kako, ja jesam…