OTKRIVANJE ŽIVOTNOG POZIVA: COACHING

New messageSubscribe & follow

Petak, 17 / 2 / 2023 godine

OTKRIVANJE ŽIVOTNOG POZIVA

NEW SALE NEW SEASON BIG SALE

Dragi moji,


Poziv duše da postanem coach je u meni probuđen 2021. godine. Do tog trenutka, nisam imala jasnu predstavu o svom putu i svrsi. Mislila sam da znam. Pomislila sam da bih trebalo da budem samo još jedan motivator u nizu, još jedna kopija već viđenog.

Uvek sam delila svoje znanje i iskustvo, ali nisam uvek nailazila na razumevanje. Mnogi su me izbegavali ili se smejali iza mojih leđa, jer nisu razumeli moju želju da im pomognem. Ne može jedna prosečna osoba da oseti zašto bi neko trebao da mu “soli pamet”, pa misli dai sve zna i sam/sama. Tek kad se dublje pozabaiš sa sobom, naučiš da suzbiješ svoj ego i misao da znaš sve, i onda osetiš da ti je potreban neko ko će te naučiti kako dalje.

Pre 11 godina sam počela svesno da radim na sebi, mnogo radoznalosti, postavljalanja mnogo pitanja i traženja odgovora. Pisala sam poruke mnogim poznatim motivatorima, učestvovala u online programima, seminarama, radila tretmane i meditacije sa mnogima. Jednoj sam bila gošča u emisiji. Isprobavala sam šta odgovara meni, a šta ne. Učila sam vrednosti od nekih, a od drugih kako da ne postupam.

 Poželela sam da pišem i produbim svoj rad na sebi, iako nisam znala tačno šta tražim. Nije mi bilo teško da učim jer mi je učenje i čitanje bila želja još iz detinjstva. Testirala sam sebe i počela da razmišljam drugačije. Naučeno sam delila dalje, iako su mnogi smatrali da je to smešno i glupo. Nisam odustajala, nastavila sam dalje, GDE? Ni sama nisam znala…

Zatim sam počela sa praksom zahvalnosti iz knjige “Magija” koja se sastojala od 28 dana pisanja zahvalnosti. Tada sam shvatila koliko toga uzimamo zdravo za gotovo i kako se žalimo kad nam se nešto loše dogodi. Trebalo bi da razmišljamo o tome ranije. Do sada sam već preko 10 puta obavila praksu zahvalnosti. Sada znam kako da prepoznam svoj ego i da se zahvalim na svim darovima koje imam u životu.

Osetila sam da treba da nastavim dalje. Gde? Kako? Sa kim? Zašto? Osećala sam se tesno u prostoru u kojem sam se nalazila, umesto da napravim nešto svoje, gutala sam novo znanje. Doživela sam mnoga ČUDA, a nisam znala kako je to moguće. Umesto da pratim svoju intuiciju, dodatno sam je gušila i dovela sebe do ludila. Moja duša je VRIŠTALA, a ja ko luda jurila sam dalje samo “učenje”. Kad se setim tog vremena. Pravo je ČUDO što sam uopšte i našla put iz ludila i lavirinta.

Kroz moj program za lični rast i razvoj “Moć ogledala”, naučila sam razne tehnike i alate koji mi pomažu u radu sa klijentima. Ove tehnike su testirane na meni, besplatnoj radionici, kao i kroz jedan-na-jedan i radionice putem WhatsApp-a, a sve to sam sada prenela u online radionicu.
 Početkom 2021. godine, pred Usrks, doživela sam veliki pad u svom životu, a u tom očaju sam bila spremna da zapalim svoje knjige. Plakala sam kao kiša jer sam dozivela veliko razočarenje. Bila sam u fazi čišćenja i nisam energetski osetila da “obećanja” koja sam dobila nisu iskrena. Niko mi nije kriv. Trebalo mi je vremena da se izvučem iz toga. Jako je bolelo što sam po ko zna koji put dozivela gadnu manipulaciju mojim zivotom i mojom emocijom. Odradila sam ponovo proces oprosta i zahvalnosti, tragovi otrova i zameranja ne treba da ostanu unutra.


Desio se veliki preokret u mom životu. Preokret za koji nisam ni sanjala i kom se nimalo nisam nadala. Taj moj preokret mnogima ne štima, čini im se nemoguće da je tako. A i ne treba svima da se svidja to što radim. Šta sam u stvari uradila? Odlučila sam da preuzmem uzde svog života u svoje ruke, uz podršku porodice i starije ćerke Monike, koja me je ohrabrila da živim svoju priču. Tako sam prepoznala svoj put i svoju svrhu…


U ovom putu sam otkrila Gestalt i sebe, svoj način razmišljanja, način kreiranja i način rada, što mi je pomoglo da kreiram i proširim svoju viziju. Tako sam, ne skroz svesno, ušla u jednu drugu dimenziju koju nisam razumela, za koju nisam imala sa kim da pričam. Potpuno nepoznato polje. Trazila sam protok i dobila sam ga a nisam dobro razumela šta mi se dešava. Sadašnjeg mentora nisam htela da dosadjujem jer nisam bila sigurna šta i kako da pitam. Na tom putu sam kreirala 9 meditacija i pokrenula online radionicu, a seco svoj program za lični rast i razvoj ubacila u grupu. Uz program idu i Peat seansa i meditacije. Mislila sam da sam napravila sjajnu stvar…
Desilo se, naime, da sam potonula u očaj. Nisam razumela kako ne rade radionice, za koji neki uzimaju do pet puta više. Iako sam uložila mnogo i dajem mnogo, pala sam u očaj. Bogu hvala, uz podršku divnih osoba sam se brzo oporavljala i nastavljala da kreiram i stvaram.


Još jedan pad se desio, sada u svesnom stanju. Vrednost mojih usluga sam bacila pod noge. Brze sam se sada podigla! Osvestila sam da sam u radionicu uvela osobe koje nisu spremne za takav rad na sebi. Osvestila sam da ipak moja online radionica vredi više. Osvestila sam da moja radionica pa i nije baš za početnike kako sam mislila. Tako sam se brze podigla opet u višlju vibraciju. Sada osećam da sam na pravom putu i da mogu još više da kreiram i stvaram. Moj put Talent coucha tek je započeo i osećam da je to moj put i moja svrha. Osećam da nisam više u površnosti koju nudi Ego. Osećam da uz ekipu čiji sam kreativni član imam prostora za dalji napredak. Imam prostora da ostavim moj pečat i ne pada mi napamet da kopiram tuđe.


U sklopu Talent academy imali smo Business couching, tu nas je mentor učio kako da damo vrednost nama kao Couchu. Neke definicije su me ostavile u čudu. Dobila sam mnogo potvrda. Predivno je kad lično mentor drzi takav jedan kurs. Znak da je otvoren da svako proširi sebe i svoju svesnost bez pritiska.


Krajem 2022 godine sam postavila ciljeve, želje i namere za 2023 godinu. To sam prenela i ekipi sa radionice. Objasnila sam zašto radim tako. Kao talenat kouč, svojim klijentima mogu da pomognem da pronađu svoj put i svoju svrhu, kao i da otkriju svoje talente i mogućnosti.


Kao član Talent akademije, kao što sam pomenula, imala sam priliku da učim kako da dam vrednost sebi kao Couch-u, što mi pomaže da se još više razvijam i pružam kvalitetne usluge svojim klijentima. Jedan coach treba da prenese svoje lično iskustvo kroz couching. Sve što se radi kroz silu i kroz samo učenje iz knjiga ne daje trajne rezultate. Neko sam ko isključivo radi kroz percepciju i pratim taj osećaj. Rezultati polaznika sa kojima radim su sjajni. Nije sve u dizanju Ego cena, bitan je proces koji se radi kroz couching a to na duze staze donese rezultat i transformaciju.