Sloga kuću gradi, a nesloga je razara

Sloga kuću gradi a nesloga je razara

Nije uvek bilo tako…nismo znali…nismo razumeli…nismo imali od koga da naučimo…od koga da vidimo. Videla sam par puta kakvu nežnost pokazuju osobe koje s ljubavlju, pažnjom i poštovanjem priđu svom partneru…to mi je bilo dovoljno da poželim tako nešto…harmoniju…mir…ljubav…pažnju…podršku…poštovanje…komunikaciju…razumevanje…slogu…sa jedne i sa druge strane…ne monolog…da oboje unesemo sebe u zajednicu. 

image
image

Pridji svom partneru i ti, kreni u iskren razgovor. Napravi prvi korak. Spusti EGO i uživaj u životu. Život je lep kada se deli sa osobom koja ti život znači. Kako ćeš znati šta ti neko znači ako dopustiš EGU ili ulozi žrtve da te kroz život vode. 

Budi u zahvalnosti jer ništa se ne podrazumeva. Sve se gradi i sve može uz dijalog, zajedno u zajednici ili ako nema dijaloga u tvojoj zajednici i ne može da se uđe u dijalog, napusti to zbog sebe i zbog osobe sa kojom živiš u zajednici.

 

Naši stari su govorili “Sloga kuću gradi a nesloga je razara”.

image
image

Zato spusti loptu i kreni da gradiš dijalog i zajednicu u kojoj ćeš živeti Obilje svega onog što bi ti značilo i gradi svaki dan, kao kad biljku neguješ i zalivaš. 
Sve je u tvojim rukama!