Svaka lija, dolija!

Odlučila sam da pažljivije slušam svoju intuiciju,
da poslušam upozorenja onog unutrašnjeg crva koji mi govori „nemoj“

Dragi moji,

Sigurno ste čuli za onu narodnu izreku, „Svaka lija dolija“.
To je fraza kojom se obično izražava ideja da se ne može svima verovati. 

‘Lukav kao lisica

Nažalost, mnogi pojedinci su ‘lisice’, i biraju da koriste prevaru.

Mudrost mjenjaju lukavstvom, a umesto poniznosti, koriste svoj Ego.
Kako u privatnom, tako u poslovnom životu, suviše je lako postati plen mahinacija onih koji žele da iskoriste naivnost drugih.  

I sama sam podlegla tome.
Privukla me je slatkorečivost, ignorisala sam svoju intuiciju. Moju dobrotu i naivnost, iskoristili su oni koji su nastojali da me iskoriste za ličnu korist.

Ali ipak, ne krivim ni sebe ni druge. Znam da me nisu samo postupci drugih odveli na stranputicu, već i moja brzopletost. Određeni pojedinci su mogli da osete moju brzopletost. Osetili su je i Iskoristili svoju korist. Ali sam svakom greškom postajala sve jača. Naučila sam da razlikujem istinu od laži. Naučila sam da verujem u vođstvo sopstvene intuicije.

Postepeno se iz mog života povlače oni koji od kojih sam naučila tu lekciju.

Brzopletost je počela da se smanjuje, zato što mi se vera u to što s ljubavlju radim pojačala.
Smanjuje se zato što razmišljam drugačije, i nije mi potrebno da uvek platim cenu da bih stekla novo znanje i iskustvo. Ponekad mi Bog pošalje upute kojih i sama nisam svesna.
Ipak, znate kako kažu, čudni su putevi Božiji, zar ne?

I dalje verujem u dobrotu drugih, i znam da postoje ljudi, poput mene, koji žele da nađu, i neumorno tragaju za dobrotom u svetu. 
Ali sam više nego svesna da je ovo samo početak, samo grebanje po povrišini, veći izazovi i bitke tek dolaze. Znam da uvek trebam biti na oprezu, i koračati hrabro putem kojim već idem. Put je težak, trnovit, ali koji put nije?

Shvatila sam da prave vrednosti  nisu sticanje materijalnog bogatstva ili statusa, već u negovanju unutrašnje mudrosti, duhovnosti i težnji ka ličnim strastima.

Odlučila sam da pažljivije slušam svoju intuiciju, da poslušam upozorenja onog unutrašnjeg crva koji mi govori „nemoj“.

S’ poštovanjem,

Zvezdana Milojkovic