Svesnost – prvi deo

Svesnost – prvi deo
Logo

Pokušaću jasno da napišem šta je za mene svesnost.

Dok nisam znala šta sebi činim a tako i porodici koja je sve to gledala, nisam obraćala pažnju na svoje postupke, bila sam bleda senka sebe danas.

Prvi zračak svesnosti pojavio se posle tatine smrti, do tada sam bila samo posmatrač svog života.
Tako sam počela da pratim sebe i svoje postupke. Nisam imala dovoljno snage pa sam pala u depresiju.

— Dijagnoza

Onda sam dobila dijagnozu koja mi više nije dozvoljavala da radim tezak posao.  Čak sam otkrila alergiju na orašaste plodove.
Od preteranih inekcija i lekova, čak i kortizona, dobila sam višak kilograma i nije to samo gojaznost već i poremećaj hormona…

…a od silnih preparata za mršavljenje još viš sam poremetila i hormone i metabolizam i ugrozila sam dodatno zdravlje.
Da li ovo sebi radi svesna osoba?

Naravno da ne!

Klikom do najnovije meditacije

Video o svesnosti – deo 1

SVESNOST 1

— Borba

Uz uspone i padove započela sam put ka svesnosti. Od nekih sam učila o zdravlju, od nekih za promenu razmišljanja, od nekih za promenu ponašanja i navika, od nekih sam učila dublje teme.
Prosto sam radila na sebi na svim frontovima. Nisam ostala samo u površinskom radu na sebi.

Što sam više učila to sam više menjala sebe iz korena na svim životnim poljima. Išla sam na sve ili ništa, a ništa kod mene više nije bila opcija. Onda sam počela da vidim promene, prvo kod sebe pa onda i oko sebe. Nije bilo lako neke stečene navike su mi bile jako teške da savladam.

U Transformerima sam i dalje bila niske vibracije, niskog samopouzdanja, velikog osećaja niže vrednosti, puna strahova ali oni su videli Zvezdanu sa negde pola odradjenog puta…oni nisu upoznali osobu koja sam bila pre nego što se Luciano pojavio u moj život. Tako sam u Transformerima 3 godine radila na promenama navika, bilo mi je lakše u grupi nego sama, brze sam napredovala. Kao da sam skinula debelu zavesu sa očiju.

Meditacija sa vizualizacijom

— Uviđanje

Onda sam svesno počela da jedem, unosim vitamine jer se osećam mnogo bolje. Čudim se nekim osobama koje demantuju unos vitamina jer zdrave i prirodne hrane u prodavnicama nema a sve se manje seljaka opredeljuje za zdravu organsku hranu. Barem u mom mestu. Vi koji imate šanse za zdravu ishranu iskoristite to, vi i nemate pojma koje blago imate. Unos zdrave hrane je pravo bogatstvo.

Pojesti paradajz bez soli bez ičega kao kad jedeš jabuku, i miris i ukus uzivaš u svakom zalogaju.
To meni priušti moja draga drugarica u avgustu kad odem kući. Ruke joj se pozlatile!
Takvo povrće, voće, salate stvarno su zdrave i mozeš samo njih da jedeš i imaćeš i energije i zdravlje. Sve ostalo su laži!

Video o svesnosti – deo 2

SVESNOST 2 DEO

Svesno razmišljam da li mi treba još neka edukacija i to je većinom u onim poljima gde sam slabija i gde još imam nesigurnosti i ne pretrpavam sebe nepotrebnim. Ranije sam jurila za gutanjem znanja nisam razmišljala da li mi je to nešto potrebno ili ne.

Ne jurim za modom, ni u čemu.
To je vrteška bez kraja!

Ne povuče me tamo gde je masa, ni u čemu, istrazujem sama šta je za mene dobro. I ovo je oblik svesnosti, razmišljanje svojom glavom.

Nije sve iz uverenja koje imamo, postoji temeljni rad i razumevanje zašto nam je neko polje slabije.

Pogledajte prošlonedeljni newsletter

Na eventu u Milanu koju je organizovala Talent akademija sam primetila koliko sam stvarno napredovala. Neke mentorove reči su me osvestile a i sama tako mislim i osećam.

Ako pogledam s kim najviše vremena provodim:
-Mama penzioner
-Suprug radi u izradi mermera
-Mladja ćerka ne radi
-Starija ćerka radnik
-Zet radi u privatnoj agenciji Zanconato
-Sin, on je jedini koji na neki način zivi svoje snove..


Laž je da smo mi kao 5 osoba sa kojima se najviše družimo. Zašto mislim tako? Moja najbolja drugarica radi u pogrebnoj opremi, druga se bavi biljkama, treća radi poljoprivredu i šnajder je, četvrta radi u firmi, peta radi kao čistačica. 

                                                     Šta imamo zajedničkog?

                                                            PRIJATELJSTVO


Moja priča je suprotna od njihove. Ja sam:
-Pisac
-Coach
-Energetski rad
-Bars praktičar
-Peat procesor
-Stvaram meditacije

Svesno radim na svemu ovom što sam naglasila i svesno radim na sebi. Nikog više ne izbacim iz mog života povuku se oni koji nisu više za druženje sa mnom. Ne stavljam sebi ograničenja niti se zavlačim u staklenu teglu da bih pobegla od drugih i od njihove energije. Uskoro ću malo dublje da poradim i na svom energetskom nivou rasta i razvoja.

Pratim svoj osećaj i svesno nastavljam dalje! A ti?

S poštovanjem Zvezdana